in

Otkazana je igra koja je trebala konkurirati serijalu The Sims

Ambiciozna simulacija života Life by You neće zaživjeti u svom igrivom izdanju jer je stigla vijest kako je igra upravo otkazana.

Izdavačka kuća Paradox Interactive poručila je kako je nakon treće odgode izlaska uslijedila faza procjene za igru u kojoj je zaključeno kako bi daljnji razvoj iste bio previše dugotrajan, a isplativost upitna. Iz Paradoxa kažu kako je igra pokazivala potencijal, ali da na kraju dana imaju zadatak lansirati igre koje su zabavne, interesantne i izazovne, a Life by You se na kraju nije uklapao u to.

Bilo bi interesantno čuti je li prošlogodišnji fijasko Cities: Skylinesa 2, relativno slične igre Paradox Interactivea, ostavio posljedicu na percipiranje kvaliteta ove igre te pomogao u ispisivanju njezine osmrtnice. Nikad to nećemo doznati, ali nije poveznica nije nemoguća.

Life by You inače je trebao ponuditi alternativu The Sims igrama uz znatno veću količinu slobode. Igrači su u ovoj igri trebali kreirati pravila za svoj svijet i modificirati ga do najsitnijih detalja, a obećavana je bila i izravna kontrola nad likovima u otvorenom svijetu. Ipak, vidjelo se u startu da je cijeli projekt ipak prevelik zalogaj za studio te je igra u svim demonstracijama izgledala trzavo.

 

hcl