in

Resident Evil 7 i Resident Evil 2 remake stižu na iPhone, iPad i Mac

I dok je Apple privukao veliku pažnju svojim najavama noviteta, Cacom je također objavio važne vijesti. Još dvije Resident Evil igre stižu na iOS, iPadOS i macOS.

Riječ je o igri Resident Evil 7 Biohazard, koja stiže narednog mjeseca te Resident Evil 2 Remake, koji je trenutno “u razvoju”. Capcom je obećao “iskustvo jednake kvalitete kao na konzolama” za pomenute igre, koje će koristiti izdavačev RE Engine i Appleovu MetalFX Upscaling tehnologiju.

Iz kompanije kažu da će obje igre imati besplaten demo, no da će se ipak morati platiti za otključavanje cijele igre. Crijena zaad nije poznata.

Primjera radi, trenutno dostupni naslovi iz serije na App Storeu, Resident Evil 4 i Resident Evil Village, koštaju 30 i 16 dolara.

Govoreći o sadržaju koji se može preuzeti, Capcom navodi da će se glavna igra Resident Evil 7 i DLC pod nazivom Not A Hero pojaviti zajedno kao paket. Opcioni DLC će uključivati Gold Edition nadogradnju, koja uključuje End of Zoe, Banned Footage Vol.1 i Vol. 2 , 5-Coin Set, Survival Pack i Madhouse level težine.

Verzije igre Resident Evil 7 za iOS i iPadOS će uključivati unaprijeđene kontrole s novom Auto Fire funkcijom. Ideja je da igra bude “igrivija” na ekranima osjetljivim na dodir s opcijom automatskog pucanja iz oružja nakon što se protivnik nanišani. Igra će podržavati i MFi gamepade.

Za igranje igre Resident Evil 7 bit će potreban Appleov uređaj, a podržani su iPhone 15 Pro serija, iPadi i Macovi s Apple Silicon procesorima (M1 ili noviji). Capcorn još uvijek nije objavio hardverske zahtjeve za igru Resident Evil 2.

Resident Evil 7 Biohazard stiže 2. jula, a prednarudžbe su već otvorene.