in

Vraća se piratska igra koja je bila najavljena prije 20 godina

Prije puna dva desetljeća za originalnu Xbox konzolu bila je najavljena igra Age of Pirates: Captain Blood. Trebala je to biti gusarska avantura bazirana na romanima Rafaela Sabatinija, u kojoj bismo preuzeli ulogu zloglasnog kapetana Blooda na području španjolskog kolonijalnog carstva u 17. stoljeću.

Igra je bila u planu za 2006. godinu, no onda ju je zadesila odgoda koja je potrajala pune tri godine u kojih je iz temelja bila promijenjena. Pred sam dovršetak igre došlo je do pravne zavrzlame pa je lansiranje opet odgođeno za 2011. Ni to se nije dogodilo pa je igra na kraju bila otkazana. Kasnije se igra neslužbeno pojavila u opticaju preko torrenta, da bi 2022. bio javno objavljen njezin izvorni kod. No, ni tu nije kraj priče.

Avanture kapetana Blooda ipak će zaživjeti kao komercijalni proizvod. Najavljeno je kako će Captain Blood ove jeseni krenuti u prodaju za PC, PS4, PS5, XBO, XS i NS platforme. Definitivno će to biti igra iz drugog vremena, što će vam biti jasno čim pogledate video najavu. Od igre možete očekivati hrpu akcije koja nema veze s realističnošću, oružja koja nisu autentična 17. stoljeću i bicepse veće od života.

Ako ništa, igra sama sebe ne uzima za ozbiljno, što bi joj moglo ići u korist.

 

hcl