in

Glasovna komunikacija preko Discorda napokon stiže na PlayStation 5

Discord je već godinu dana dostupan na PlayStation 5 konzoli. Međutim, implementacija te popularne gamerske platforme za komuniciranje na PlayStationu je ograničena. Želite li glasovno komunicirati s nekim preko Discorda na PS5 konzoli prvo trebate ući u voice chat koristeći PC ili mobitel pa ondje prebaciti glasovnu komunikaciju na konzolu.

Srećom, ubrzo će ta komplikacija nestati te će PlayStation 5, poput Xboxa, dobiti mogućnost izravnog sudjelovanja u voice chatu na samoj konzoli. Jednostavno iz menija konzole odaberete Discord server ili privatnu grupu kojoj se želite pridružiti za glasovnu komunikaciju – i to je to.

Iz Discorda i Sonyja poručuju kako će ovu mogućnost lansirati postupno po regijama. Od danas je dostupna u Japanu i Aziji, a u nadolazećim tjednima trebala bi se pojaviti i nama u Europi.

U slučaju da se pitate zašto biste koristili Discord za glasovnu komunikaciju pored postojećeg rješenja PlayStation konzole, odgovor je jednostavan. Na taj način možete komunicirati s prijateljima i igračima neovisno o platformi na kojoj se oni igraju (PC, Xbox), dok je komunikacija preko PlayStation Networka ograničena samo na PlayStation konzole.

 

hcl